INCHIDE Olla.ro foloseste cookie-uri pentru a-ti imbunatati experienta pe site. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
Detalii aici.

Termenii si conditiile generale de vanzare(TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre Olla Floral Art SRL, prin intermediul magazinului online http://www.olla.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres, exprimat in scris, al ambelor parti.

In acest TCGV, urmatorii termeni vor insemna:

“Cumparator”: persoana fizica, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
“Vanzator”: societatea comerciala Olla Floral Art SRL, CUI RO 31206400, Nr. Reg. Comert J40/1593/2013, denumita si "Olla"
“Bunuri si Servicii”: orice proiect la cheie, echipament, material si/sau parte a acestora sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea, ce urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
“Cerere de Comanda”: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile, si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
“Contract”: o Comanda confirmata de catre Vanzator.
“Drepturi de proprietate Intelectuala” (in continuare DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, brevete, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
“Specificatii”: toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor, astfel cum sunt precizate in comanda.

Articolul 2 – DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1) Cererea de Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
3) TCGV

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Confirmarea comenzii se face de catre o persoana din cadrul firmei si nu in mod automat, de catre sistem.

Articolul 3 – VALABILITATE

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, acestia completandu-se cu Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Articolul 4 – EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

4.1 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
4.2 Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de Vanzator fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul va prezenta, in masura rezonabil posibila, informatiile cele mai relevante pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
4.3 Comunicarea cu magazinul se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica “contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Articolul 5 – CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii , cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Articolul 6 – DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti si nici nu va face publice (pe internet sau media) niciuna dintre informarile primite de la Vanzator.

Acest site este deținut și adminisitrat de SC Olla Floral Art SRL, societate comercială înregistrată în conformitate cu legea română, cu sediul în București, Șoseaua Pipera nr. 59, Sector 2, București, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/1593/2013, cod unic de înmatriculare RO31206400, având număr de operator de date personale 13037 . Dreptul de autor (copyright) pentru conținutul site-ului este detinut de SC Olla Floral Art SRL sau de afiliații săi. Nici un material de pe acest site (text, imagini) nu poate fi reprodus, parțial sau integral, ori modificat fără acordul expres exprimat de către acestia din urmă. Pentru orice sesizări legat de drepturile de autor vă rugăm să ne contactați în scris la adresa oana.lamba@olla.ro .

Articolul 7 – CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE

Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.
Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Articolul 8 – TERMENE SI PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul neexecutarii totale sau partiale din partea Vanzatorului a Contractului in conformitate cu termenele stabilite, Cumparatorul va avea dreptul sa solicite Vanzatorului daune suplimentare, cand o atare posibilitate este permisa de lege,.
In cazul in care intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, Cumparatorul este obligat la plata unei penalitati de 0,5% din suma datorata pentru fiecare zi de intarziere.
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se intr-un interval de 3 zile lucratoare.

Articolul 9 – FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.


Modalitati de plata

Online prin card- dupa finalizarea comenzii cumparatorul este redirectat catre pagina securizata a procesatorului de plati online pentru efectuarea platii. SC. Olla Floral Art SRL nu proceseaza plati online si nu poate fi tras la raspundere pentru erori intampinate in procesul de plata. Platile online pe siteul www.olla.ro sunt procesate de catre Netopia - Mobil Pay.


Transfer bancar - dupa finalizarea comenzii cumparatorul va primi in urmatoarea fereastra si pe email detaliile de plata pentru transfer bancar. Dupa efectuarea platii cumparatorul trebuie sa transmita prin email dovada platii pentru a se procesa comanda.


Ramburs la livrare - comanda se achita prin numarar sau card (POS Mobil) la preluarea produselor la adresa de livrare din comanda


La sediul clientului - dupa inregistrarea comenzii un operator al vanzatorului va stabili impreuna cu clientul data la care un reprezentant al vanzatorului se va deplasa la adresa clientului pentru a incasa comanda. Playa se poate face prin numerar sau card (POS mobil), iar comanda va fi procesata imediat dupa efectuata plata, tinand cont de termenii de livrare disponibili pe site. Aceasta metoda de plata implica o taxa suplimentara de 15 lei, ce se adauga la valoarea comenzii.

Articolul 10 – RISCURI SI RESPONSABILITATI

10.1 Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem door-to-door catre Cumparator.
10.2 Transport – Ambalare
Exceptand cazul in care Vanzatorul si Cumparator convin altfel, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei.
10.3 Servicii la fata locului
Vanzatorul poate asigura, la solicitarea expresa a Cumparatorului servicii constand in descarcarea, instalarea, pornirea si acceptarea livrarii. Aceste servicii vor fi negociate direct intre Vanzator si Cumparator, in ceea ce priveste pretul, conditiile de plata si conditiile de furnizare a acestora.

Articolul 11 –ACCEPTAREA, ANULAREA UNEI COMENZI ȘI RETURNARE 

În lipsa notificării unor neconformități în termenele menționate la articolul 13 din prezentul TCGV produsele livrate se consideră ca fiind acceptate,  comanda livrată, iar contractul la distanță încheiat.

Întrucât majoritatea produselor comercializate în magazinul nostru sunt realizate manual și implică rezervarea/comandarea/importarea materiilor prime perisabile, comenzile plasate pe site-ul www.olla.ro pot fi anulate astfel:

  • cu cel puțin 24 ore înainte de termenul de livrare pentru aranjamentele florale si plantele din categoria Cadouri, exceptie fac produsele ce au caracteristica Livrare astăzi, ce pot fi anulate doar cu 6 ore inainte de termenul de livrare.

  • cu cel putin 7 zile inainte de termenul de livrare pentru aranjamentele florale și plantele din categoriile Abonamente si Evenimente

  • cu cel putin 48 ore înainte pentru produsele / serviciile ce nu includ flori sau plante

În conformitate cu OUG 34/2014, articolul 16, litera d) produsele ce contin flori sau plante sunt susceptibile a se deteriora sau expira rapid si sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la articolele 9-15 din aceeași ordonanță. Astfel. produsele ce contin flori sau plante achizitionate din magazinul online www.olla.ro nu pot fi returnate dupa acceptarea livrării. Pentru produsele ce nu se încadrează în excepția de la dreptul de retragere, returnarea produselor se poate face în termen de 14 zile de la livrarea produselor, conform procedurii de mai jos: 

  • Produsele ce se încadrează în dreptul de retragere vor fi expediate in termen de 14 zile calendaristice de la livrare prin curier, sau alt mod de transport catre sediul SC Olla Floral Art SRL la adresa: Sos. Pipera 59, Et. 1, Biroul 5, sector 2, București sau personal în timpul programului de lucru.

  • Costurile expedierii vor fi suportate de către Cumparător.

  • Produsele se vor afla in stare noua fara urme de uzură, impreună cu  toate accesoriile/documentele insoțitoare. 

  • Produsele se vor asigura corespunzător pentru transport prin curier, în cazul livrării prin curier.

  • Produsele vor fi insoțite de formularul de retragere completat cu datele clientului si ale produselor, disponibil aici.

  • Valoarea produselor returnate se va rambursa prin transfer bancar în termen de 14 zile de la primirea  formularului de retragere, daca s-au returnat produsele sau clientul face dovada expedierii lor, respectand indicațiile de mai sus.

Articolul 12 – ERORI DE OPERARE

Firma noastra face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acesta prezentare. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard, unele specificatii sau pretul pot fi modificate de catre distribuitor fara preaviz.

De asemenea pretul poate sa fie modificat, caz in care Cumparatorul va fi informat cu privire la ultimul pret prin telefon, dupa plasarea comenzii, putand in acel moment anula comanda daca nu este multumit.

Articolul 13 – GARANTII

În conformitate cu OUG 34/2014 si Legea 449/2003 Vanzatorul se obligă să asigure Cumpărătorului Garanția de Conformitate a produselor la momentul livrării. Prin aceasta se înțelege că Cumpărătorul poate refuza preluarea produselor sau solicita inlocuirea acestora dacă identifica o neconformitate în respectarea caracteristicilor si indicațiilor din Comandă. Întrucât aranjamentele floralesunt produse realizate manual nu se pot considera neconformități diferente minore de aspect si dispunere a florilor, atât timp cât aranjamentul floral respectă aspectul general al produsului comandat. Vanzătorul asigură Comercială timp de 12 luni  pentru toate elementele componente ale unei comenzi neperisabile si neconsumabile. Cumpărătorul se obligă să sesizeze eventuale neconformități ale produselor la momentul livrării catre reprezentantul Vânzătorului în cazul in care Cumparatorul se identifică cu destinatarul livrării sau în termen de 24 ore de la livrare în cazul in care livrarea produselor se face către o persoana terță. Sesizarea si stabilirea solutionării acesteia se vor face in scris la adresa oana.lamba@olla.ro .

Articolul 14 – TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului, in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un acord incheiat intre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Articolul 15 – RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

Vanzatorul va respecta toate dispozitiile legale aplicabile , inclusiv dar fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor, precum si pe cele relative la sanatate, securitate si mediu.

Articolul 16 – RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte le poate suferi ca rezultat al executarii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare, si in special pentru pierderea produselor.
Vanzatorul va fi tinut raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Articolul 17 – INCALCARE – TERMINARE

Daca vanzatorul nu executa obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neexecutari. Un plan de actiune va fi convenit intre Parti in termen de 3 zile de la notificare.
Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail, inainte ca aceasta sa fi fost livrata. In caz contrar, comanda va face obiectul returnarii bunurilor, in conditiile mentionate pe site-urile Vanzatorului.

Articolul 18 – FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi tinuta raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este urmarea unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Articolul 19 – LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

Articolul 20 - SESIZĂRI ȘI RECLAMAȚII

Pentru orice tip de sesizări sau reclamații privind produsele sau serviciile noastre  si conciliere vă puteți adresa către Oana Lamba la adresa oana.lamba@olla.ro .

Articolul 21 – PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate iar Partile vor conveni, de comun acord, noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.
Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc orice alte intelegeri anterioare scrise sau verbale dintre Partile amintite, referitoare la obiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Primesti si-nfloresti!

No products

Nu ai ales Shipping
0 lei TVA
0 lei Total

Preturile includ TVA

Vezi coşul